Historien om Eyvind!

Etter en stund har det gått opp for meg at en hjemmeside burde inneholde litt info om en selv...

The story
Jeg er altså født i Oslo den 3. mars det herrens år 1976. Helt til mitt 19. år sov jeg i samma senga på Høybråten, et trygt og fredelig villastrøk i Oslo. En ganske vanlig barndom må man kunne kalle det. Fatter flytta ut når han ikke lenger holdt ut, men det er jo vanlig i dag. Helgene ble mye brukt i marka og på fjellet. Som ungdom ble det noe friidrett, tennis og fotball, men mest var jeg nok kjent som en ihuga syklist. Ble visst ansett for å være ganske så anonym, inntil russeprinsen skulle kåres...

I 1995 ble det verneplikt, jeg havna i Luftforsvaret og ble en skikkelig gærning på rekrutten på Værnes. Søkte meg etterpå til Andøya, noe jeg ikke angra på. Høsten 1996 dro jeg til Høgskolen i Telemark, Bø. Her ble jeg plutselig en engasjert og aktiv ung herremann. Studiet het Natur og Miljø, deretter Naturforvaltning (fire år). Senere ett års påbygning med GIS samme sted. År 2001 var jeg ferdig, uten at det hjalp. Derfor fortsatte jeg med Naturforvaltning ved NLH (nå UMB), men hoppa av lasset etter muntlig i ett eller annet fag høsten 2002, blant annet fordi jeg omsider fikk min første "skikkelige" jobb: En stilling som vikarierende informasjonskonsulent i Grønn Hverdags hovedkontor i Oslo. Denne stillinga gikk ut på slutten av 2003, og det var da ting virkelig tok av.

Eller hvordan var det... I årene etter reket jeg hvileløst rundt med små og store oppdrag for diverse organisasjoner. Fra mitt penthouse-rom i et kollektiv på Frogner levde jeg heldigvis de glade dager. Etter en tid fant jeg ut at tia kunne brukes til noe nevenyttig, så jeg tok høsten 2005 et lederverv i en av landets kuleste miljøvernorganisasjoner - Framtiden i våre henderBlindern. Framtiden så virkelig lys ut - og den var i mine hender! Dette var forøvrig året etter at jeg traff ei kremtopp fra Kristiansand - Kjerstin. Jeg måtte inn på Blink og finne henne. Etter litt lokking og draing fikk jeg flytta henne over til Oslo, og plutselig var hovedpersonen blitt samboer med katt, luxuskåk på Holmenkollen og Mercedes (stryk valgfrie overdrivelser). Denne mer eller mindre produktive fasen ga oss blant annet Loppeportalen. Våren 2006 ble vi lei av feinsmekkeriet og flytta til leiligheten på Høybråten - Oslo øst.

Så begynner ting å skje. Påska 2007 og Eyvind får inn en fulltreffer. Eyvind skal bli pappa! Hjælpes!! Han skjønte etterhvert at livet måtte innta mer seriøse former, og fikk etterhvert en helt fast stilling i Plan- og bygningsetaten i Oslo, og dreiv med ett med noe som het GAB.

Noen strakser etter kom velsle nurket til verden en snørik og fager søndags natt på Ullevål 6. januar 2008 kl 03.18. Nurket skulle vise seg å være den vesle hjerteknuseren Olea Regine, som i skrivende stund har tatt sine første skritt :-)
Men: Året 2008 ga seg ikke med begivenheter. På vårparten ble jeg tipset om en ledig stilling på arbeidsplassen til broren til Kjerstin. De trengte noe som hette Matrikkelfører i en kommune som kalte seg Songdalen. Etter å ha funnet ut hva dette egentlig var for noe, takket Eyvind ja til jobben og familien kunne pakke og flytte igjen. Denne gangen helt til Kristiansand. (Hvis du fortsatt lurer på hva slags fremkomstmiddel jeg skulle føre les her.). I september punga Eyvind ut for et rekkehus omtrent så nære svigers som mulig, og bortsett fra et par tenner og slikt i munnen på vesla så tror jeg historien er ganske bra oppsummert til og med 2008...

Neste oppdatering: høsten 2012!


Familie og slekt
Jeg har to søstre, en hel (Live) og en halv (Ine). Den ene er tre år eldre enn meg, den andre ti, og hun har formert seg to ganger. Rettelse: TRE ganger nå. Muttern har sine slekter (Solbrækken) på Gjøvik-traktene, her har jeg to kusiner og en fetter. Fatter har opprinnelse fra Lillesand på Sørlandet (Danielsen). Her har jeg tre fettere og ei kusine. Fatter`n la dessverre inn årene for noen år siden.

Annet dere kanskje lurer på? Les videre:

Eyvind - Øyvind?!?
Ja, dette er til å bli varm i toppen av. Navnet mitt staves med E - Eyvind - men uttales med Ø - Øyvind! Bakgrunnen er kompleks, som jeg ellers også er. Navnet, og "systemet", har jeg arvet fra min farfar dr. Eyvind Danielsen. Begge har vi opplevd hvordan Eyvind blir til den klassiske "Æivind". (Hvordan "ey" noengang kan bli til "æi" er uansett for meg et mysterium, men OK...) Eyvind uttalt som Øyvind skal ha sin opprinnelse fra norrønt, men her strides de lærde. Uansett - jeg lyder de fleste variantene...

Flekkpus? Flekken?
Flekkpus - hotmailen ble opprettet sommer`n 2001. Den har sin opprinnelse i en forkjærlighet for store, flekkede pusekatter. Stort sett leoparder og geparder. Denne faschinasjonen har jeg uvisst årsak alltid hatt. Kall dem gjerne mine "kraftdyr", for dem som tror på sånt.
Flekken har jeg som kallenavn i enkelte kretser, hovedsakelig på Ås. Jeg har vel mest meg selv å takke. Navnet ble såvidt brukt som brukernavn på internett år 2000 tror jeg, ellers dukket det opp som pseudonym i Tuntreet. Da innehaveren ble avslørt, var det gjort...

Helt Ari?
Fem personer har, helt uavhengig av hverandre og uten oppfordring, påstått jeg minner om Ari Behn. En av personlighet, resten av utseende. Vet ikke helt hva jeg synes om det, men hva synes DU?

Mat
Favoritt: min egen hemmelige pastasaus med pasta. I kollossale kvantum. Berømt over det ganske land... Nyfisket torsk (helst fra Gamle Hellesund). Lutefisk skal slippes tilbake til havet. Favorittkokke: Hanne Mette. God nr. to: Hanne Merete (men kvantitet fremfor kvalitet). Elin: Syltetøy på brunost er guffent!

Musikk
Kings of Convenience. Queen. Moby. Vangelis. Jethro Tull. Tom MacRae. deLillos. Deep Forrest. A-HA. Og ikke minst: De Humorfile! (Intern denne siste.) Legges til i 2009: Brødrene Lövenstierne.
Filmmusikk: Terminator. Titanic. The Mission. Danse med Ulver. Star Wars. City of Angels.

Idrett
Tennis, foppall, telemark og langrenn, beinflying, gymnastikk på stuegulvet. Hiver meg motorisk etter alt som spretter. Digger alt som ruller uten bruk av gamle øgler. Største idrettsprestasjon: Holdt seks trekk mot Fredrik IX i sjakk, Ås 2002.

Fritidsaktiviteter
Fisking (helst store, feite fine torsker fra Gamle Hellesund). Turer på hytta på Norefjell. Markaturer. By- og kinoturer i ny og ne. Webmixing. Musikk. Plage vettet av folk med enøk- og miljøtips. Grubling over livets forunderlige mening. Fotografering. Sykling. Leking med tekniske duppedingser. Se også: Idrett.
Men fremfor alt elsker jeg å skue ut over et opprørt hav mens sjømannsblodet i meg bruser...